Μια κοινή θέα στις αγροτικές κινητοποιήσεις (σύντομος σχολιασμός)

apergia-Sparti-19

Αυτό θα πει μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία. Μπάτσοι, νεοναζί, αριστεροί και λοιποί κομπάρσοι όλοι στην απεργία. Στην περίπτωση της Λακωνίας νέκρωσαν τα πάντα.

xalaknew2

Μερικοί διάσημοι στην Λακωνία νεοναζί, ποζάρουν στις κινητοποιήσεις… Που είναι τώρα ο αναρχο-αριστερός αντιφασισμός;

Τις τελευταίες μέρες ζούμε κάτι όχι ιδιαίτερα παράδοξο. Το περιμέναμε να συμβεί. Ένα μαζικό απεργιακό κύμα σαρώνει την χώρα. Εργάτες των πόλεων και αγρότες της επαρχίας βρέθηκαν σε απεργίες και μπλόκα αντίστοιχα. Αφορμή αυτού του νέου κύματος είναι τα νέα μέτρα που περνάει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Για ακόμα μια φορά η ίδια η πραγματικότητα ξεσκέπασε την αδυναμία της αριστεράς ως προς τον προγραμματικό της λόγο και έθεσε ξανά το ερώτημα με ποιους και για τι;. Το πρόβλημα της ίδιας της στρατηγικής της δηλαδή. Οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο μιλάνε ξανά από μόνα τους, δίχως να χρειάζονται εμάς για να τα σχολιάσουμε περισσότερο. Αυτό που κάποιοι λέγαμε εδώ και χρόνια κυρίως για τους αγρότες, όταν προειδοποιούσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το αγροτικό κίνημα είναι κάτω από την επιρροή ακροδεξιών πολιτικών αφηγήσεων. Αν όμως παλιότερα τα πράγματα ήταν λίγο πιο συγκαλυμμένα και ίσως έγιναν αντιληπτά μόνο σε έμπειρα μάτια, σήμερα πλέον δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα και το κίνημα των αγροτών έχει καθαρά την σφραγίδα του ελληνικού φασισμού. Για όσους/ες σήμερα “πέφτουν από τα σύννεφα” και επιλέγουν να μην λένε κουβέντα, σιωπώντας απέναντι σε αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα θα έπρεπε να αναλογιστούν για τις δικές τους πολιτικές ευθύνες. Μιλάμε για αυτούς που είδαν στους αγρότες ένα πολιτικό υποκείμενο – σύμμαχο που μπορεί να συμβάλει στο κίνημα για τον σοσιαλισμό, άκριτα χωρίς να μπαίνει καν το ζήτημα των αφηγήσεων που έχουν την τιμητική τους μέσα σε αυτό.

Τρακτέρ με ελληνικές σημαίες προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Τρακτέρ με ελληνικές σημαίες προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Η πλάκα όμως είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν λέει να βγάλει ένα κείμενο που να κάνει μια ψύχραιμη ανάλυση. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε ένα αναλυτικό κείμενο στην σελίδα της ΑΠΕΛ. ‘Ήδη μια σειρά σύντροφοι/σσες κάνουμε ότι μπορούμε να ανέβει το συντομότερο. Μέχρι τότε όμως μην παραλείψετε να δείτε τα 2 παρακάτω βίντεο μέχρι το τέλος. Δίνουν μια κατατοπιστική εικόνα για το τι σημαίνει αγροτικό κίνημα σήμερα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s